Reisadvisering

 Als u een verre reis gaat maken, is het van belang u goed te beschermen tegen ziekten. Dit geldt niet alleen voor exotische bestemmingen, ook in landen rond de Middellandse Zee kunnen besmettelijke geelzucht of difterie de vakantiepret verstoren. Overal waar de hygiëne en sanitaire voorzieningen te wensen over laten, kan hepatitis A voorkomen, bv. Egypte, Turkije en Kroatië.

 U kunt bij ons terecht voor alle advies, inentingen (m.u.v. gele koorts) en malariapreventie. Wij beschikken over uw medische gegevens, waardoor we een advies op maat kunnen geven. Dr. Joosten is geregistreerd als reizigersgeneeskundig huisarts.

Het is wenselijk dat u ons, minstens 6 weken voor uw vertrek, informeert over uw voorgenomen reis. Ter voorbereiding van uw reisconsult vragen wij u een vragenlijst in te vullen. U kunt het  Intakeformulier reizigersadvisering hier downloaden. U kunt ook een vragenlijst ophalen aan onze balie.

 U maakt in overleg met onze assistente een afspraak voor een reisconsult bij dokter Joosten. U levert het ingevulde vragenformulier vooraf in zodat een goede voorbereiding van het reisconsult kan plaatsvinden. Tijdens het reisconsult bij dokter Joosten wordt bekeken welke vaccinatie(s) of malariatabletten u nodig heeft. In overleg worden vervolgens de benodigde reisvaccinaties gepland.

 Het tarief voor een reisconsult bedraagt €27,25. Dit bedrag kunt u contant afrekenen aan de balie. Dit is het bedrag voor het advies, het recept en het injecteren. Het vaccin en de malariatabletten zijn hierbij niet inbegrepen.

 Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk deze kosten. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

 Meer informatie kunt u vinden op de volgende website: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigers