Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Huisartsenpraktijk Meerlo werkt uitsluitend met spreekuur op afspraak. De huisartsen houden zowel in de ochtend als in de middag spreekuur. Wilt u een afspraak maken voor het spreekuur dan kunt u bellen met de praktijk. Voor een afspraak op het spreekuur nog dezelfde dag belt u bij voorkeur tussen 08:30 en 10:00 uur. De praktijkassistente zal u vragen waarvoor u de huisarts wilt raadplegen. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en de mate van spoedeisendheid van uw eventuele klachten of vraag.  Zo kan zij samen met u beter bepalen welk tijdstip voor u en de arts het meest passend is. De praktijkassistente heeft net als de artsen een beroepsgeheim en zal altijd vertrouwelijk met uw informatie omgaan.

 

Meer tijd nodig?

Voor elke afspraak wordt, volgens de richtlijnen van de verzekeraars, 10 minuten gereserveerd en elke afspraak geldt voor één patiënt en in principe voor één vraag. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, dan zal de praktijkassistente samen met u passende afspraken maken en/of tijd reserveren.


Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Huisbezoeken worden meestal 's middags en soms in de tweede helft van de ochtend afgelegd. Aanvragen hiervoor tussen 08:30 en 10:00 uur. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. 

Daar in de praktijk betere onderzoeksmogelijkheden zijn en u dus beter geholpen kunt worden verzoeken wij u, indien mogelijk, naar de praktijk te komen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen